Om oss

Seko sjöfolk är en branschorganisation inom fackförbundet Seko. Här hittar du kontaktuppgifter till vår medlemsservice, ombudsmän och lokala förtroendevalda.

Medlemsservice
Telefon: 0770 45 79 50
Telefontid: helgfri mån-tor 9-11 och 13-15, fre 9-11 och 13-14 
E-post: sjofolk@seko.se

Besök och leveransadress: 
Seko sjöfolk
Fjärde Långgatan 48
413 27 Göteborg

Här finns kontaktuppgifter till Seko sjöfolks styrelse

Här finns kontaktuppgifter till Seko sjöfolks personal

Här finns kontaktuppgifter till lokala fackliga företrädare

Om oss
Seko sjöfolk är en branschorganisation inom fackförbundet Seko. Vi arbetar för att sjöfolket ska ha rättvisa löner, trygga anställningar och goda arbetsvillkor. Vi organiserar ungefär 6000 medlemmar med arbeten som till exempel matros, servitris, motorman, kocksteward och ekonomibiträde inom sjöfarten. Vi vill att Sverige ska ha en konkurrenskraftig och hållbar sjöfart och vara ett föregångsland i kampen för schysta och säkra arbetsvillkor på världshaven.

Vi har kontor i Göteborg vid Masthuggstorget, här finns administrativ personal, ombudsmän och redaktion. På Barnhusgatan i Stockholm har vi ett mindre kontor med två ombudsmän. I större rederier finns fackliga förtroendevalda företrädare i klubbar och i många mindre rederier finns kontaktombud (Seko-ombud).

Vår historia
Våra rötter leder tillbaka till 1914 då flera olika fackförbund bildades för att organisera manskapsbefattningar till sjöss. Två av dem var Svenska Sjömansunionen och Svenska Eldareunionen. 1932 slogs de olika fackförbunden samman till Svenska Sjöfolksförbundet.

Seko sjöfolk bildades 1996 när Svenska Sjöfolksförbundet och Seko (tidigare Statsanställdas Förbund) gick samman. Sedan 1996 är Seko sjöfolk en branschorganisation inom Seko, Service- och Kommunikationsfacket.

 

 

Granskad:
Kategorier: