2020

  • ”Stena Lines agerande är oansvarigt och bedrövligt”

    Idag meddelar Stena Line att bolaget lägger ner trafiken med fartyget Stena Saga mellan Oslo och Frederikshavn. Detta är ytterligare en reaktion från bolaget på den rådande situationen som får förödande konsekvenser, inte bara för de anställda och Se...

  • Aktuellt läge 18 mars

    Restriktioner i resande och andra begränsande åtgärder i syfte att hejda spridningen av coronaviruset (COVID-19) fortsätter att påverka sjöfarten och som en direkt följd även Seko sjöfolks medlemmar. 

  • Information to TAP-crew in rating positions

    Due to the current heavy travel ban across the world caused by the corona virus (COVID-19) Seko sjöfolk has agreed to temporarily extend current contracts for TAP-crew. From March 1st until July 31st existing contracts may be prolonged in reference t...

  • Årsmötet framflyttat

    På grund av restriktioner gällande resor och möten skjuter Seko sjöfolk fram det planerade representantskapet 30–31 mars.

  • Seko har tecknat avtal om korttidspermittering för sjöfarten

    Seko har idag tecknat ett centralt avtal med SARF kring korttidspermitteringar inom sjöfarten. Detta med anledning av den dramatiska utvecklingen med anledning av Coronaviruset. 

  • Ordförande Kenny Reinhold om den svåra situationen 17 mars

    Seko sjöfolks ordförande Kenny Reinhold kommenterar idag, den 17 mars, den svåra situationen till följd av coronaviruset och åtgärderna för att försöka begränsa smittspridningen av det. 

  • Aktuellt läge 17 mars

    Insatserna för att begränsa smittspridningen påverkar i allra högsta grad sjöfarten och Seko sjöfolks medlemmar. Färjerederierna påverkas kraftigt av minskat resande och stängda gränser. Flera fartyg är upplagda och många anställda har varslats om up...

  • Vanliga frågor i samband med coronaviruset

    Alla frågor som rör din anställning ska du ställa till din arbetsgivare. Här har vi sammanställt frågor och svar som rör dina rättigheter och skyldigheter enligt kollektivavtalet.

  • Med anledning av coronaviruset

    Vi befinner oss i en extraordinär situation där Sverige liksom andra länder i hela världen försöker begränsa smittspridning av coronaviruset. Det råder stor osäkerhet om händelseutvecklingen, det finns ingen som vet vad som kommer att hända inom den...

  • Inställda utbildningar

    Vi ställer in våra utbildningar där vi håller i utbildningen detta gäller med omedelbar verkan och för alla utbildningar fram till sommarsemestern.