”Stena Lines agerande är oansvarigt och bedrövligt”

Idag meddelar Stena Line att bolaget lägger ner trafiken med fartyget Stena Saga mellan Oslo och Frederikshavn. Detta är ytterligare en reaktion från bolaget på den rådande situationen som får förödande konsekvenser, inte bara för de anställda och Seko sjöfolks medlemmar utan också för samhället i stort.

Publicerad:

- I det svåra globala läge vi befinner oss i, med anledning av smittspridningen av coronaviruset och hur den hanteras, är det oerhört viktigt att vi hittar gemensamma lösningar. Att Stena Line väljer att både varsla om uppsägning och lägga ner trafik utan vare sig samtal eller förhandling med facket är direkt oansvarigt och respektlöst, inte bara mot de anställda utan mot samhället i stort, säger Kenny Reinhold, ordförande i Seko sjöfolk.

I måndags varslade Stena Line 950 anställda om uppsägning. Seko sjöfolk fortsätter att kräva förhandling, enligt svenska modellens principer.

- Medan vi alla söker gemensamma lösningar på de enorma utmaningar världen står inför just nu, väljer Stena Line att göra tvärtom och reagera med egna förhastade beslut, utan dialog med andra. Detta är inte bara oansvarigt och bedrövligt, det får också förödande konsekvenser för enskilda personer och samhället i stort, fortsätter Kenny Reinhold.

Uppdaterad: