Aktuellt läge 17 mars

Insatserna för att begränsa smittspridningen påverkar i allra högsta grad sjöfarten och Seko sjöfolks medlemmar. Färjerederierna påverkas kraftigt av minskat resande och stängda gränser. Flera fartyg är upplagda och många anställda har varslats om uppsägning.

Detta är vad vi vet idag, den 17 mars, om det aktuella läget i några av de rederier där Seko sjöfolk har medlemmar.

Publicerad:

Stena Line

Fartygen Stena Saga och Stena Danica är upplagda tills vidare. Övriga sju fartyg går med frakt enligt ordinarie tidtabell. 950 personer varslades den 16 mars om uppsägning, varav 600 är Seko sjöfolks medlemmar. Detta har skett utan kontakt eller inledande förhandling med Seko.

Viking Line

Fartyget Viking Cinderella är upplagd till mitten av april. Tät kontakt mellan rederiet och Seko sjöfolk för att försöka hitta lösningar. Förhandlingar inleddes i förra veckan.

Tallink Silja

Fartygen Silja Galaxy och Silja Symphony går enligt ordinarie tidtabell med frakt. Tät kontakt mellan rederiet och Seko sjöfolk för att försöka hitta lösningar. Förhandlingar inleddes i förra veckan.

Rederi Eckerö

Fartygen Birka Stockholm och Eckerö är upplagda till mitten av april. Tät kontakt mellan rederiet och Seko sjöfolk för att försöka hitta lösningar. Förhandlingar inleddes i förra veckan.

Destination Gotland

Fartygen går enligt ordinarie turlista. Som en åtgärd för att minska risken för smittspridning placeras passagerarna ut runt om i fartyget. Rederiet och Seko sjöfolk har regelbunden kontakt.

ForSea

Tät kontakt mellan rederiet och Seko sjöfolk för att försöka hitta lösningar. Förhandlingar inleddes under gårdagen.

Finnlines

Fartygen går enligt ordinarie turlista. Rederiet och Seko sjöfolk har regelbunden kontakt.

TT-Line

Fartygen går enligt ordinarie turlista. Rederiet och Seko sjöfolk har regelbunden kontakt.

Storsjörederier

Flera storsjörederier börjar märka generella problem med på- och avmönstringsresor på grund av stängda gränser och stängda flygplatser. Berörda rederier och medlemmar har kontinuerlig kontakt med Seko sjöfolk.

Uppdaterad: