Medlemsbrev från ordförande Kenny Reinhold, 26 maj 2020

Vi ger inte upp! Krisen inom sjöfarten fortsätter och det är uppenbart att vi inte kan lösa detta själva inom branschen. Det krävs att politikerna agerar! Upplagda fartyg måste omfattas av sjöfartsstödet och statliga avgifter tas bort eller i alla fall sänkas.

 

Publicerad:

På initiativ av en engagerad medlem, har vi nu tillsammans med Sjöbefälsföreningen startat ett upprop för att få politiker att rädda den livsviktiga sjöfarten. Skriv gärna under du också och dela vidare till andra så att vi får många namn att överlämna till ansvariga politiker.

Här kan du läsa och skriva under uppropet för att rädda den livsviktiga sjöfarten.

Vi fortsätter också samtalen och förhandlingarna med rederierna. Nyligen kom beskedet att Silja Line varslar 450 anställda om uppsägning. Stena Line och Rederi Eckerö har sedan tidigare sagt upp ungefär sammanlagt 800 personer inom Seko sjöfolks avtalsområde. Seko har tecknat tillämpningsavtal om korttidspermittering med totalt 15 arbetsgivare inom sjöfarten. Hundratals säsongs- och korttidsanställda som kommer att sakna arbetstillfällen i sommar, varav de flesta står utanför både fack och a-kassa.

Hur situationen kommer att utveckla sig på både lång och kort sikt är det ingen som kan veta. Men vi gör allt vi kan för att rädda arbetstillfällen och hålla dig som medlem uppdaterad. På sjofolk.se/corona hittar du senaste informationen om läget och svar på de vanligaste frågorna.

Sprid namninsamlingen till släkt, vänner och i era sociala medier!

Ta hand om varandra, kamrater.
Kenny Reinhold
Ordförande Seko sjöfolk

Uppdaterad: