Sjömannen söker ny redaktör

Vill du skriva om arbetsrätt, arbetsmiljö och fackliga frågor? Är du journalist med bred kompetens som också kan layouta? Då är det dig vi söker!

Publicerad:

Seko sjöfolk organiserar ombordanställd personal på svenska färjor, lastfartyg och skärgårdsbåtar. Nu söker vi en redaktör till vår medlemstidning Sjömannen. Tidningen ges ut i pappersform sex gånger om året och har även en nyhetswebb, www.sjomannen.se, som uppdateras löpande.
 
För att passa för tjänsten behöver du ha bred journalistisk kompetens. Som redaktör är det du som planerar och projektleder tidningen. Du skriver korta nyheter och längre reportage för både papperstidning och webb. Ofta tar du egna bilder. Du layoutar tidningen. Du sköter inköp av frilansmaterial och kontakt med tryckeri, samt lägger ut material på Seko sjöfolks sociala medier.
 
Tidningens fasta redaktion består av endast redaktör, som sitter tillsammans med övriga anställda ombudsmän och verksamhetsadministratörer på Seko sjöfolks kontor i Göteborg.
 
Som redaktör för Sjömannen har du mycket stor möjlighet att bestämma över tidningens innehåll. Du förväntas ta stort eget ansvar och har god förmåga att självständigt planera ditt arbete. Du är flexibel och kan växla mellan långsiktig planering och att hantera saker som plötsligt dyker upp.
 
Vi ser gärna att du utöver arbetet med tidningen också kan utföra vissa andra uppgifter för Seko sjöfolk. Det kan vara att producera trycksaker och verksamhetsberättelser, sköta organisationens sociala medier (även material som ej är direkt kopplat till tidningen), komma med input och delvis genomföra kampanjer, skicka ut medlemsbrev med mera. 
 
Du har:

  • Journalistisk utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Erfarenhet som reporter, helst även som redaktör
  • Känsla för tidningsmakeri och vad som blir en bra mix
  • Redigeringsvana från Indesign
  • Erfarenhet av fotografering och lättare bildbehandling i Photoshop
  • Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg som Wordpress och Episerver 

Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete inom fackpress. Erfarenhet av arbete som kommunikatör är också meriterande.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg. Tillträde enligt överenskommelse. Visst resande ingår i tjänsten. Vi har kollektivavtal med Journalistförbundet.
 
Upplysningar om tjänsten:
Mer information om tjänsten får du av nuvarande redaktör Klara Johansson, 031-42 95 21, klara.johansson@seko.se eller personalchef Mikael Lindmark, mikael.lindmark@seko.se
 
Sista ansökningsdag är 30 september men rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
 
Välkommen med din ansökan! Du skickar den till klara.johansson@seko.se

Uppdaterad: