Seko sjöfolk söker ombudsmanna-trainees

Har du funderat på att bli ombudsman? Sök en av Seko sjöfolks 2–3 traineetjänster.

Publicerad:

Som trainee blir du en del av vår arbetsgrupp på Seko sjöfolks kontor i Göteborg och ­Stockholm. Nuvarande ombudsmän blir dina handledare. Tillsammans gör vi en utbildningsplan som ger dig erfarenhet av olika delar av arbetet som ombudsman – till exempel stöd och rådgivning åt medlemmar, förhandling med arbetsgivare, rekrytering och organisering, arbetsmiljöfrågor och arbetsplatsbesök. Du har stor möjlighet att påverka din tjänst och får chans att fördjupa dig inom områden som intresserar dig.

Syftet med traineetjänsterna är att lära upp personer som vill stanna inom Seko sjöfolk och eventuellt fortsätta som ombudsmän. Vi behöver på sikt föryngra vår ombudsmannakår. Vi behöver också personer som är redo att ta uppdrag i organisationens ledning. Är du kanske vår nästa ordförande?

Vem är du?

Vi tror att du idag är fackligt engagerad på lokal nivå. Som person är du lyhörd, konstruktiv och bra på att samarbeta. Du har god förmåga att arbeta självständigt och att organisera ditt arbete. Erfarenhet från arbete ombord i fartyg i manskapsbefattning är meriterande. Självklart delar du Seko sjöfolks och ­arbetarrörelsens värderingar. Vi strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna ­kvinnliga sökande till dessa tjänster.

Krav på dig som söker:

Gymnasieutbildning
God administrativ förmåga
God kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt
Goda datorkunskaper, hanterar Office-paketet obehindrat
Goda kunskaper i svenska och engelska
B-körkort

Vad får du?

Traineeprogrammet startar hösten 2022 och pågår under minst 18 månader. Under denna tid blir du anställd i Seko sjöfolk och får avtalsenlig lön. Arbetsorten är Göteborg eller Stockholm och du förväntas vara på plats merparten av tiden. Tjänsten innebär en del resor. Seko sjöfolk kan eventuellt hjälpa till med boende samt resor till och från arbetsorten.

Vad händer efteråt?

Vi lovar ingen anställning som ombudsman när traineeprogrammet är avslutat – men vår tydliga ambition är att kunna erbjuda fortsatt anställning åt minst en person. Vi har på sikt pensionsavgångar inom organisationen och kommer att behöva rekrytera framöver.

Ansökan

Skicka din ansökan till Mikael Lindmark, mikael.lindmark@seko.se, senast den 3 juni.

Beslut om anställning tas av Seko sjöfolks styrelse.

Frågor

Frågor om tjänsten: Mikael Lindmark, mikael.lindmark@seko.se, 031 42 95 44. 

Fackliga frågor: Oskar Lindskog, oskar.lindskog@seko.se, 031 42 95 38.

Uppdaterad: