Seko sjöfolk anställer tre ombudsmanna-trainees

I september påbörjar Sanna Kallenberg, Jeanette Ganesjö och Camilla Widman sina anställningar som ombudsmanna-trainee i Seko sjöfolk. 

Publicerad:

Syftet med traineetjänsterna är att på sikt föryngra Seko sjöfolks ombudsmannakår.
– Vi behöver påbörja återväxten i organisationen och vill på ett grundligt och bra sätt se till att vi har personer som är redo att ta över när några av dagens ombudsmän går i pension, säger Peter Skoglund, vice ordförande i Seko sjöfolk. 
Traineeprogrammet startar i september och kommer att pågå under minst 18 månader. Under utbildningen kommer Sanna Kallenberg, Jeanette Ganesjö och Camilla Widman att få inblick i och erfarenhet av alla olika delar av arbetet som ombudsman. Först och främst utbildas de för att bli 100 procent förhandlande ombudsmän. Men tanken är att de efter programmet också ska vara redo att ta sig an förtroendeuppgifter i Seko sjöfolks ledning.
Beslutet om anställning av ombudsmanna-trainees togs av Seko sjöfolks styrelse i juni.
– Jag är glad att Seko sjöfolks styrelse beslutade i linje med idén som fanns på årsmötet i våras. När vi nu har möjligheten att anställa trainees och ge dem en grundlig utbildning så ska vi ta den. Jag är extra glad över att det är kvinnor som anställs, säger Peter Skoglund.

Uppdaterad: