Namninsamling för att stötta P&O:s sjömän

Skriv gärna på ITF:s namninsamling och protestbrev till stöd för de 800 sjömän som i torsdags sades upp av sin arbetsgivare P&O Ferries.

Publicerad:

Kamrater,

I torsdags morse avskedade P&O Ferries i Storbritannien 800 sjömän via ett förinspelat Zoom-meddelande. Detta skedde med bara 30 minuters varsel. 

Dessa 800 anställda var hårt arbetande, lojala och engagerade medarbetare som inte förtjänar en sådan skamlig och samvetslös behandling.  

Det här beteendet, övervakat av DP World som äger P&O, skapar ett farligt prejudikat som vi inte kan acceptera. Ingen ska förlora sin försörjning utan förvarning. Vi kan inte låta detta passera obemärkt.  

Jag vill därför be dig underteckna det här globala protestbrevet skapat av Internationella Transportarbetarförbundet ITF, för att visa DP World och P&O Ferries att vi inte accepterar detta.

Här finns brevet: https://actionnetwork.org/petitions/po-global-letter-of-protest 

ITF:s generalsekreterare Stephen Cotton ska träffa DP World i Dubai i slutet av månaden, och kommer då att överlämna protestbrevet med namnunderskrifter direkt till dess VD, Sultan Ahmed bin Sulayem. 

ITF, ETF och världens transportförbund står solidariskt upp för P&O Ferries sjömän ­­– och för våra systrar, bröder och kamrater i fackförbunden RMT och Nautilus International. 

Skriv på! Hjälp oss uppmana DP World och P&O Ferries att göra om och göra rätt.  

Hälsningar,

Kenny Reinhold
Ordförande Seko sjöfolk

Uppdaterad: