Medlemsbrev från ordförande Kenny Reinhold, 9 april 2020

Så är det påsk. En högtid som brukar betyda högtryck för stora delar av passagerarsjöfarten, men som i år är helt annorlunda.

Publicerad:

Efter upplagda fartyg och minimerade turlistor gör regeringens och folkhälsomyndighetens uppmaning att begränsa alla icke-nödvändiga resor att passagerarna blir ännu färre.
 
Ni är många nu som drabbats av coronakrisen. Många är korttidspermitterade, andra har blivit uppsagda eller förlorar sitt arbete när vikariat och visstidsanställningar går ut.

Situationen förändras varje dag. Och läget är fortfarande både osäkert och ovisst. Förtroendevalda och ombudsmän sitter i förhandlingar och för samtal med era arbetsgivare. Vi uppvaktar regeringen med förslag på politiska åtgärder för att rädda sjöfarten och vi håller kontakten med fackförbunden internationellt, där läget är minst lika svårt.
 
Vi uppdaterar kontinuerligt sjofolk.se med svar på de frågor som ni ställer och ny information om det rådande läget. Vi har under vissa dagar förlängt telefontiden i vår medlemservice för att möta era behov av stöd.
 
Det är en tung påsk i år. Det blir därför svårt för mig att önska er en glad påsk, eftersom det för många av oss inte är det minsta glatt. Samtidigt känns det nu också extra viktigt för mig att ni ska veta att vi verkligen gör allt vi kan för er i den här krisen. Så därför vill jag med detta passa på att önska er en okej påsk, utifrån omständigheterna. Vi fortsätter kämpa.
 
Ta hand om varandra, kamrater

Kenny Reinhold 
Ordförande Seko sjöfolk

Uppdaterad: