Medlemsbrev från ordförande Kenny Reinhold, 25 juni 2020

Det har varit en annorlunda vår och nu är det en annorlunda sommar. Hur hösten blir vet vi inte. Men det pratas i alla fall om en återstart av sjöfarten i Sverige.

Publicerad:

Vardagen har förändrats för oss alla och nu även sommaren då de flesta av oss brukar vara lediga. Nu är ni många som fortfarande är korttidspermitterade, en del arbetslösa, några har blivit uppsagda och jobbar en sista tid, flera har inte fått någon säsongsanställning och andra jobbar hela sommaren för att rederiet inte ska gå i konkurs. 

Seko sjöfolks medlemsservice har öppet hela sommaren, samma tider som vanligt och det finns alltid ombudsmän på plats för att föra er talan i de förhandlingar som pågår trots semestertider. Du hittar våra öppettider och kontaktuppgifter här. 

Om du undrar något kan det också vara värt att läsa svar på vanliga frågor som vi har samlat här.

Tillsammans har vi kämpat för att rädda både sjöfarten och jobben. Samtidigt har vi också på olika sätt bidragit till att begränsa smittspridningen av coronaviruset, både som privatpersoner och i våra yrkesroller. Och kampen är inte över. Den fortsätter. Men oavsett vad du har för villkor i sommar, oavsett om du jobbar, är arbetslös, permitterad eller faktiskt har semester, så hoppas jag att du får stunder av vila och glädje, tillsammans med dem du tycker om. Om det så är via digitala plattformar, på tvåmetersavstånd eller närmare så önskar jag dig en sommar med fina stunder tillsammans med dina nära och kära. 

Låt oss ta hand om varandra i sommar,
Kenny Reinhold
Ordförande Seko sjöfolk

Uppdaterad: