Medlemsbrev från ordförande Kenny Reinhold, 18 december 2020

Jag önskar dig god jul och att 2021 gör oss alla gott.
Snart blir det ljusare. Inte bara att dagarna snart börjar bli längre utan att världen kan börja bli sig lik igen. Det kommer att ta ett tag men i takt med att vi alla vaccineras, kommer vi kunna börja leva normalt igen. Det är det jag hoppas på, medan vi fortsätter att kämpa för att rädda arbetstillfällen och hålla den svenska sjöfarten vid liv. På många håll i Seko sjöfolk pågår det förhandlingar och samtal med arbetsgivare för att hitta lösningar på pandemins alla utmaningar.

Publicerad:

Att regeringen förlängde möjlighetens för korttidspermittering var en viktig och avgörande åtgärd för att hålla den svenska sjöfarten vid liv. Och nu jobbar vi tillsammans med branschen, i samarbetet som vi kallar för Blå Tillväxt, för att regeringen ska förlänga det breddade sjöfartsstödet också. Den 15 januari har Blå Tillväxt bjudit in finansutskottets riksdagsledamöter för att diskutera konkreta åtgärder för att skapa förutsättningar för en hållbar återstart för den svenska sjöfarten. Diskussionen är öppen för alla att lyssna på, så ta gärna chansen att vara med. Du behöver bara anmäla dig först och det gör du här. 

Parallellt med allt detta pågår det ju också avtalsförhandlingar med våra motparter inom storsjö- och färjetrafiken och skärgården. Det är fortfarande svårt att säga när dessa förväntas bli klara.

Jag vill också passa på att säga att Seko sjöfolks medlemsservice har öppet som vanligt under julhelgerna, alla helgfria vardagar, utom den 23 och 30 december då personalen är ledig och det därför är stängt. Du hittar telefontiderna här.

Nu önskar jag dig en god jul och ett gott slut på 2020. Låt oss tillsammans tro på att det nya året kommer att göra världen och alla oss människor mycket gott!

Ta hand om dig! Och varandra!

Kenny Reinhold,
Ordförande Seko sjöfolk

Uppdaterad: