Medlemsbrev från ordförande Kenny Reinhold, 10 november 2020

Ta chansen att engagera dig fackligt

Publicerad:

Jag ser fram emot den dagen vi kan lägga Coronapandemin bakom oss. Och att vi som fackförbund inte behöver förhålla oss till att minimera negativa konsekvenser av en bransch i kris, utan istället kan fokusera på hur den kan utvecklas med fler arbetstillfällen med bättre villkor. Samtidigt är det lika avgörande nu som sen, när allt detta är över, att vi som fackförbund har en stark och trygg position gentemot arbetsgivare och omvärld. Detta är inget som gör sig av sig självt. Det är något vi gör tillsammans! Därför är det lika viktigt nu, om inte viktigare, att vi är många medlemmar och många som delar på de viktiga förtroendeuppdragen i vår organisation.

Man kan se medlemmarna som hjärtat i Seko sjöfolk, medan de förtroendevalda är skelettet som bär upp oss. Och här behövs du!
Vill du påverka eller förändra saker på din arbetsplats? Har du idéer om hur ditt och dina kollegors arbete kan utvecklas? Tycker du att saker kan förbättras, så att alla kan göra att bra jobb? Är du en lagspelare som gillar att lösa problem tillsammans med andra?
Då tycker jag att du ska ta chansen att engagera dig fackligt. Här kan du hitta mer information om vad en förtroendevald gör och hur du blir det.

Jag vill också passa på att uppmana dig som medlem att värva en arbetskamrat som ännu inte är med i Seko. Just nu har vi en värvningskampanj, där du kan får ett superpresentkort på 200 kr om du tipsar oss om någon på ditt jobb som vill eller borde vara medlem. Se hur du gör längre ner i brevet.

Bästa medlem. Utan dig finns vi inte.
Tillsammans är vi starka!

Kenny Reinhold,
Ordförande Seko sjöfolk

Tipsa Seko och få superpresentkort
Så här gör du för att tipsa Seko om en arbetskamrat som vill bli medlem:
Skicka ett sms till 71350 med ordet Seko följt av ett mellanslag och sedan namn och telefonnummer till den du vill tipsa om.

Vi ringer upp den eller de du tipsat om och för varje person som blir medlem får du ett superpresentkort på 200* kronor. Tänk på att först prata med personen du tipsar om så att det är okej att vi ringer upp. Du kan också mejla dina tips direkt till tipsa@seko.se

1 ny medlem = 1 presentkort
10 nya medlemmar = 10 presentkort

* Beloppet är höjt till 200 kr fram till den 31/12 2020, därefter gäller åter ordinarie belopp 100 kr.

 

 

 

Uppdaterad: