Sternö bogseras till skrotning

Sternö till skrot

Sternö är nu upprätt och har passerat slussen i Lilla Edet. Fartyget ska närmast bogseras till Göteborg – sedan väntar skrotning.

Publicerad:

De sex anställda (fem tillsvidareanställda och en provanställd) inom Seko sjöfolks avtalsområde är uppsagda på grund av arbetsbrist eftersom det inte finns något annat fartyg i rederiet där de kan arbeta.
Ombudsman Peter Skoglund har förhandlat med Fiducia Rederi AB.
– Det är naturligtvis en mycket olycklig situation som har uppstått. Förhandlingen med rederiet hölls i god ton, de anställda är arbetsbefriade under uppsägningstiden och skulle de få ett nytt jobb under den sker heller ingen avräkning från uppsägningslönen, säger Peter Skoglund.

Torrlastaren Sternö fick kraftig slagsida efter att ha börjat ta in vatten efter en olycka i Göta Älv i slutet av februari. Efter att man tömt fartyget på bränsle och last har bärgningsarbetet skett i perioder.
Enligt uppgift har rederiets försäkringsbolag bedömt Sternö som ett totalhaveri. Sjömannen har vid ett flertal tillfällen sökt Ralf Holgersson, ägare till Fiducia Rederi AB, för en kommentar.
De uppsagda sjömännen har företrädesrätt till anställning om rederiet ersätter Sternö med ett annat fartyg.

Uppdaterad: