Anette Schilde lämnar TRSM

TRSM Group har en ny ledning. Majoritetsägaren Gotlandsbolaget har satt in Henrik Cars, vice vd för Destination Gotland, som ny vd för TRSM.
Ny trafikchef blir skepparen Per Teiner.
– Nu har vi en ledning med riktiga sjömän, säger klubbordförande Kenneth Österlund.

Publicerad:

Beskedet kom plötsligt. Dagen innan hade ledning och personal haft ett möte där man diskuterat den senaste tidens turbulens inom företaget, berättar Kenneth Österlund.
– Vi var nog ett 30-tal närvarande sammanlagt, med representanter även från Gotlandsbolaget. Det var ett bra möte. Det var mycket känslor men inga höga röster, utan vi tog upp rena fakta, säger han.

Dagen efter kom beskedet att Anette Schilde, vd, Henrik Ekelund, trafikchef, och Paul Ekwall, vice vd, avgår på egen begäran med motiveringen "för företagets bästa".
– Styrelsen tog ett enhälligt beslut att gå med på deras begäran i morse, säger Kenneth Österlund.

Han och arbetskamraterna ser nu fram emot en nystart inom bolaget med en ledning som har kunskap om arbete till sjöss och de förutsättningar som gäller för att driva passagerartrafik.
Nya vd:n Henrik Cars har tidigare varit hamnkapten i Stockholms Hamnar. Han har också en bakgrund som sjöbefäl inom Johnsonlinjen samt befälhavare på Silja Lines färjor. Och Per Teiner, som går in som tillförordnad trafikchef, är internrekryterad från en position som skeppare på en av färjorna i skärgårdstrafiken.
– Nu kör vi framåt. Just nu vill jag inte prata om de tidigare konflikterna, men jag kan berätta att ombord är mungiporna uppåt, säger Kenneth Österlund.

I ett pressmeddelande bekräftar TRSM Group att förändringarna i ledningen sker mot bakgrund av den senaste tidens interna oro i bolaget.
– Henrik Cars är med sin breda och dokumenterade erfarenhet rätt person att fortsatt leda och utveckla verksamheten, säger Jan-Eric Nilsson, styrelseordförande för TRSM Group och ledamot i Gotlandsbolagets styrelse.

Text: Jörgen Tiger

Uppdaterad:
Sidansvarig: Jörgen Tiger