Ordförande Kenny Reinhold om läget den 26 mars 2020: ”Jag förstår din oro”

Seko sjöfolks ordförande Kenny Reinhold kommenterar idag, den 26 mars, den svåra situationen till följd av coronaviruset och åtgärderna för att försöka begränsa smittspridningen av det.

Publicerad:

– Jag vet att det är många medlemmar som är oroliga nu. För sina arbeten, försörjning, för sin och sina närståendes hälsa, för samhällsutvecklingen och framtiden. Osäkerheten är stor och läget förändras varje timme. Sjöfarten är hårt drabbad av krisen till följd av coronaviruset och jag vill säga att jag förstår din oro. I Seko sjöfolk försöker vi göra allt vi kan för att du ska få behålla ditt jobb och för att du ska få information så fort den finns, säger Kenny Reinhold, ordförande i Seko sjöfolk.

– Det pågår förhandlingar i så gott som alla större färjerederier. I de rederier där det har lagts varsel om uppsägningar är många medlemmar extra oroliga. Till dig som är anställd i ett rederi där det har varslats, vill jag understryka att trots att läget är allvarligt så är du inte uppsagd. Ett varsel är ett varsel och behöver inte innebära uppsägning, fortsätter Kenny Reinhold.

– Ingen vet hur länge coronakrisen kommer vara. Ingen vet vad som kommer hända. Men det vi vet är att det är bara genom gemensamma lösningar vi kan ta oss igenom denna enorma samhällsutmaning som slår mot vår och så många andra branscher i Sverige och i världen. Vi får fortsätta kämpa på och ta hand om varandra, säger Kenny Reinhold.

Uppdaterad: