Medlemsbrev från ordförande Kenny Reinhold, 3 juni 2020

Äntligen! Politikerna har lyssnat på oss och vårt upprop om att rädda sjöfarten. Igår sent på eftermiddagen förslog regeringen ihop med Centerpartiet och Liberalerna att sjöfartsstödet tillfälligt ska gälla även anställda på fartyg som tas ur trafik.

Publicerad:

Jag är glad att våra gemensamma ansträngningar har gett resultat. Det är positivt. Att bredda sjöfartsstödet på det här sättet kostar inte staten någonting och är en självklarhet som egentligen borde ha gjorts för länge sedan. Men som sagt, jag är glad att vi tillsammans lyckats få politikerna att ta detta viktiga steg för att den svenska sjöfarten ska överleva.

Nästa steg är att det fattas politiska beslut om att ta bort eller åtminstone sänka de statliga avgifterna inom sjöfarten. Det finns alltså saker kvar för politikerna att göra för att vi ska ta oss ur den akuta krisen inom sjöfarten. Därför är det viktigt att vi gemensamt fortsätter att uppmärksamma dem om detta. 

Vårt upprop om att rädda den livsviktiga sjöfarten, som även Sjöbefälsföreningen står bakom är fortfarande aktuellt, så vi fortsätter att samla namnunderskrifter. Namninsamlingen pågår till den 8 juni. Om du inte redan skrivit under eller skickat vidare uppropet till dina vänner och bekanta så gör gärna det. 

Upprop för att rädda den livsviktiga sjöfarten.

Kamrater, vi ska ta oss ur detta läge. Tillsammans. Tillsammans är vi starka!

Kenny Reinhold, 
ordförande Seko sjöfolk

PS. Till dig som blivit arbetslös. Du ska veta att vi gör allt i förhandlingar för att du ska kunna bli återanställd eller hitta nytt arbete. Jag vill också passa på att påminna dig om att du ska anmäla dig på arbetsförmedlingen den första arbetslösa dagen. Här finns en bra länk med information från Sekos A-kassa.

Uppdaterad: