Många val avklarade på årsmötet

Den 17-18 mars pågår Seko sjöfolks 29:e årsmöte, denna gång på Rönneberga kursgård, Lidingö. Idag har ordförande Kenny Reinhold valts om på fyra år, likaså sekreterare Jonas Forslind.

Läs mer

Utan transporter stannar världen

Vi har byggt upp en värld där transporter är en förutsättning för hela det globala samhällssystemet och för våra dagliga liv. Transporter är själva navet som får hela vårt handelssystem att fungera.

Läs mer

Strömma bryter mot lagen, hindrar skyddsombud

Igår, den 11 september 2014, när Seko sjöfolks regionala skyddsombud skulle utföra skyddsrond på Strömmas fartyg vid strandvägen i Stockholm, blev han nekad att gå ombord. Att rederiet hindrar ett regionalt skyddsombud att aktivt delta i att förbättra arbetsmiljön ombord i deras fartyg är ett brott mot Arbetsmiljölagen.

Läs mer

Kenny omvald i Fair Practice Committee

Seko sjöfolks ordförande, Kenny Reinhold, omvaldes idag på ITFs kongress i Sofia till den ena av Sveriges två platser i Fair Practice Committee, kommittén som styr och leder FoC-kampanjen. Marcel Carlstedt, från Svenska Transportarbetareförbundet valdes till den andra platsen. På ITFs hemsida går det att läsa mer om Foc-kampanjen som på svenska betyder Kampanjen mot bekvämlighetsflagg.

Läs mer